Ez Isteni lehet!
Hozzávalók:
350 ml cukrozott sűrített tej
40 dkg négyszögletes háztartási keksz
5 dl tejszín
pár csep rum
5 dkg tejcsokoládé
A pudingos részhez:
5 dl tej
2 tojássárgája
10 dkg cukor
1 cs vanília puding
4 dkg finomliszt
20 dkg vaj
1 cs Vanília cukor
A sűrített tejből karamellt készítünk. Tubusos eseténÉN MOST EZT ALKALMAZTAM .A két tubust egy dunsztus üvegbe öntöm ,tetejét lezárom és annyi hideg vizes fazékba teszem ami a tej szintjét lepi csak el .Majd így egyben főzöm lassú lángon 3 órán keresztül .Gyönyörű karamell krémünk lesz így . A kész karamellt langyosra hűtjük.
A vaníliás pudinghoz a tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a pudingport majd felöntjük a vanília cukros tejjel. Csomómentesre keverjük. Állandó kevergetés mellett felfőzzük besűrítjük. Félretesszük, kihűtjük. A vajat habosra keverjük, majd szép lassan hozzádolgozzuk a kihűlt pudingot.
35 x 25 centis forma alját kirakjuk keksszel. Enyhén rumos tejjel meglocsoljuk Rákenjük a még langyos, de nem forró karamellt. Újabb réteg keksszel fedjük be a karamellt.Újabb locsolás . Erre a keksz rétegre kerül a kihűtött vanília krém, majd egy újabb sor keksz. A tetejére kerül a kemény habbá vert tejszín, amit reszelt tejcsokoládéval szórunk meg.
A tejszínt könnyebben tudjuk habbá verni, ha előtte hűtő szekrénybe tesszük A csokoládét is könnyebben reszelhetjük, ha előtte egy kis időre szintén a hidegre tesszük.
A kész süteményt minimum 5-6 órára, de még jobb, ha egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Felszeletelve tálaljuk. A tetejét a csokival ízlés szerint is díszithetjük
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!