1 csésze tönkölybúza
1 csésze barnarizs
1/2 csésze csicseriborsó
1/2 csésze azuki bab (most mungó bab volt itthon, apró szemű legyen)
1/2 csésze szárított katáng gyökér
Lássuk először a hozzávalókat: A csicseri borsó saját termés volt, ő van a kis vödörben. Mellette a tönkölybúza a fa tárolóban. A többiek a bioboltból jöttek haza
Már pörköltem egyszer a kávéhoz, és akkor az volt a tapasztalatom, hogy a csicseriborsót sokkal tovább kell pörkölni, mint a többieket. Így ő külön pörkölődött. Nem írok időt, mert elfelejtettem nézni, meg nem hiszem, hogy sokan pörkölnétek kályhában.
Majd legközelebb azért odafigyelek
Olyan 25-35 perc lehetett a csicseri, a többiek 15 perc alatt lettek kész nagyjából. De ez az idő gázon, wokban, jóval több volt!
Mikor kihűltek, összekevertem őket, a katáng kávét is hozzájuk kevertem, és kávédarálón megdaráltam:
Most már jöhet a kávéfőzés:) 1 evőkanál kávét főztem 4-5 percig kb 2,5 dl vízben, aztán leszűrtem. Adtam hozzá 1 tk. gabonakávét is, mert a színe nem volt elég sötét.
Az íze és illata, mennyei. Öntöttem hozzá zabtejszínt, de tehettek bele kókusztejport is.
Nagyon finom,
És már jöhet is a reggeli ébresztő
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!