50 dkg darált sertés hús
1,40 kg édes káposzta (szeletelve)
15 dkg rizs
25-30 dkg füstölt-főtt tarja
1 db hagyma
3 gerezd fokhagyma
5 dl paszírozott paradicsom
1 db paprika
2 db tojás
kis csokor petrezselyem zöld
----------------------------------------
Fűszerek:
vegeta 2+2 evőkanál
bors
majoranna 1+1 evőkanál
2db babérlevél
1+1 evőkanál őrölt piros paprika
1 evőkanál cukor (elhagyható)
3 db szárított erős paprika (cseresznye,chili)
-----------------------------------------------
2 evőkanál liszt
1 dl étolaj,vagy zsír
Először a rizst feltesszük főni 4 dl vízzel 10 percig. /egy 2 dl-s bögre rizs + 2 bögre víz/.
Összekeverjük a darált húst a 2ek vegetával,1 ek borssal,1 ek majorannával 1 ek őrölt piros paprikával,a 2 egész tojással,1 gerezd aprított fokhagymával,és az aprított petrezselyem zölddel. Mikor kihűlt a rizs azzal is jól összedolgozzuk. (amíg rotyog fazekunkban a káposzta addig ki is hűl langyosra ez elég is.)
Veszünk egy 5 literes fazekat,bele aprítjuk a hagymát,és a paprikát,kevés zsiradékon meg dinszteljük (10 percig),az 1 EK őrölt paprikát ráhintjük egy kicsit megkapatjuk vele+ a 2 babérlevelet is bele tesszük.Ezután felöntjük vízzel,a paradicsommal beletesszük a fűszereket,a káposztát,,a tarja szeleteket amit 9 szeletre vágunk,és magas lángon összerottyantjuk 20 percig.
Ezután 9 darab húsgombócot teszünk bele finoman,és lassab tűzön hagyjuk fortyogni 1 óráig.
A végén készítünk 2 evőkanál liszt+ zsiradékkal egy vékony rántást,,amivel finoman 5 percig összefőzzük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!