Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » A piskóta tészta titkai

felvitel dátuma: 2013-03-03 18:20:09       mai nézettség: 2       nézettség: 6000
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:

 

Az alap piskótatészta: 3 alapvető hozzávalója a tojás, és a cukor és a liszt, ezek aránya 1:1:1, azaz 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál liszt..

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Sajnos nincs kész piskotáról fotóm, de hamarosan pótolom.

Én amit a piskótáról tudok: piskótatészta titka a habkönnyű állag. Ennek lényeges eleme, a tésztába kerülő levegő. Ettől lesz könnyű.Ez a tojássárgája keverésekor és a tojásfehérje kemény habbá verésekor kerül a tésztába, Szóval nem keverem-kavarom, hanem szinte beleforgatom egy spatulával. A sütő ajtaját ne nyitogassuk, mert a piskóta huzatot kap, „megfázik” és összeesik. A sütési idő első 15-20 percében ne nyissuk ki az ajtót. Ügyelj , hogy a tojás ne legyen teljesen hideg,Ugyancsak a tészta könnyedségét fokozza, ha a szárazanyagotlisztet, porcukrot, esetleg kakaótátszitáljuk, és így kerül a tésztába.Ha elkészült a nyers  tészta, akkor ne hagyjuk állni mert ilyenkor a levegő elillan belőle, és a tészta összeesik . Rögtön borítsuk a tepsibe, tortaformába.Ha megsült a piskóta, akkor ne vegyük ki rögtön a sütőből, hanem félig nyitott sütőajtó mellett hagyjuk pihenni 15-20 percig. Csak ezután vegyük ki, és tegyük sütőrácsra vagy rostélyra, hogy a tésztát minden oldalról érje levegő, így nem válik nedvessé, ragacsossá egyik oldala sem. Ha tortalapot sütöttünk, és a teteje mégis felpúposodott, akkor fordítsuk meg a tortaformát, és így hűtsük ki a tésztát. Így a tészta aljaami biztosan simakerült felülre.kész tésztát helyezzük egy tiszta, nedves konyharuhára még melegen, óvatosan tekerjük fel sütőpapírral együtt. A sütőpapír magába szívja a hőtől keletkező nedvességet, így a tészta nem ázik el. A feltekerést ismételjük meg kétszer, háromszor, majd a tésztát összetekerve hagyjuk kihűlni. Így ha kihűlve megtöltjük, akkor sem fog eltörni.

Szakács: Klárika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.