Hozzávalók tésztához
40 dkg liszt, 10 dkg vaj vagy ráma, 2 ek porcukor, 1 egész tojás, tk szódabikarbóna, a karamell szirup fele
Karamell szirup: 30 dkg kristálycukor, 250 ml víz
Karamell szirup fele, annyi tej, hogy 450 ml legyen 3 evőkanál liszt, 20 dkg vaj, 18 dkg porcukor
A cukrot karamellizáljuk, felöntjük a 250 ml vízzel, összefőzzük, utána hagyjuk kihűlni. A vajból, lisztből, szódabikarbónából és az elkészített szirup feléből, összegyúrjuk a tésztát a lapokhoz. Három lapot nyújtunk, és tepsi hátán, közép meleg sütőben egyenként megsütjük, amikor kihűlnek megkenjük a lapokat krémmel.
A krém elkészítése: a megmaradt szirupot egy mérőedénybe öntjük és annyi tejjel engedjük fel, hogy 450 ml legyen, hozzáadunk 3 evőkanál lisztet. A krémet lassú tűzön megfőzzük. Amikor kihűlt hozzáadjuk a 200 g vajat vagy margarint, amit előzőleg kikavartunk 180 g porcukorral. A lapokat metöltjük és a tetejét csokoládéval díszitjük.
23x 30 cm-s tepsi hátán 3 egyforma lapot sütünk.
Olcsó sütemény ! Egy éjszakát pihentetjük másnap szeleteljük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!