Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Zöldség étel receptek » Forrázott rántott vinetta (padlizsán)

felvitel dátuma: 2013-09-18 07:54:39       mai nézettség: 1       nézettség: 2534
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

2 db közepes padlizsán
15 dkg liszt
2 dl víz
1 dk tojás
3 dkg sajt
petrezselyemzöld

bors
2 ek liszt mártogatáshoz
1 gerezd fokhagyma
2-3 ek olaj

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 15 perc

Főzési idő: 2 perc
Elkészítés:

A tojásból, lisztből és vízből palacsinta tésztát készítünk, hozzáadjuk a reszelt sajtot, petrezselymet,fűszerezzük ízlés szerint.
A meghámozott és fél centis szeletekre vágott padlizsánt sós, fokhagymás fövő vízbe tesszük, lefedjük,2 perc után elzárjuk a lángot és lefedve hagyjuk még 2-3 percig. Nem szabad nagyon ellágyuljon. Kiszedjük a vízből és hagyjuk lecsöpögni. Ha nem elég sós ,utána sózunk, megszórjuk borssal, lisztbe, majd a palacsinta tésztába forgatjuk és közepesen forró olajban mindkét felét kisütjük.
Tejföllel, házi ketshuppal tálaljuk.
A padlizsán a forrázástól elveszíti a csípős ízét, kellemesen édeskés ízt kap. Aki szereti még prézlibe is forgathatja.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.