Tészta:
40 dkg liszt
15 dkg ráma margarin
12 dkg cukor
6 tojássárga
1 kis tejföl
1 sütőpor
Töltelékhez:
70-80 dkg magozott meggy
2 vanília cukor
1 evk porcukor
1kk fahéj
+ 2 ek búzadara
Habhoz:
6 tojásfehérje
30 dkg cukor
1 ek citromlé vagy ecet
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. 1 közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral és kézzel beleigazítjuk a tésztát, majd a széleit rányomkodjuk a tepsi oldalára egy kis peremet hagyva. A tésztát megszórjuk a búzadarával és rátesszük a kimagozott meggyszemeket, ,majd megszórjuk a két féle cukorral és fahéjjal.Előmelegített, 180 fokos sütőben 15 percig sütjük.
A tojásfehérjékből és az 1 ek citromlével közepesen kemény habot verünk, majd kanalanként adagoljuk hozzá a cukrot, és addig verjük amíg elfogy a cukor, és egy nagyon kemény, fényes habot nem kapunk.
Kivesszük a pitét a sütőből és a meggyes rétegre simítjuk a tojáshabot. Visszatoljuk a sütőbe és 10 percig még sütjük, majd visszavesszük a sütőt 100 fokra és addig szárítjuk, amíg a hab teteje enyhén megbarnul és ha hozzáérünk a tetejéhez, akkor már nem ragad.(kb. 40 perc)
Tepsibe hagyjuk kihűlni, majd forró vízbe mártott pengéjű késsel szeleteljük.
Tipp:almával is készíthetjük!
Töltelék:2 kg alma,10 dkg cukor,fahéj
A cukorral összekevert almát kinyomkodva a tésztára tesszük, majd fahéjjal meghintjük...
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!