Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » 100 éves étel receptek » Nyújtófás rétes * túrós

felvitel dátuma: 2016-01-06 17:46:47       mai nézettség: 1       nézettség: 1676
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

25 dkg finomliszt(nálam félfogós liszt)
dkg zsír
db tojás
langyos víz
evőkanál ecet 10%
pici 
a tészta kenéséhez:
10 dkg liszt*finomliszt legyen
10 dkg zsír
a túrós-meggyes töltelékhez:
fél kg tehéntúró
2 db tojás
2 evőkanál búzadara

2 evőkanál tejföl
16 dkg porcukor
1 db citrom reszelt héja
40 dkg meggy
4 evőkanál porcukor
édes morzsa


Édes morzsa:

- 10 dkg zsemlemorzsa,
- 2 evőkanál kristálycukor

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

Édes morzsa készitése:

Keverd össze a két hozzávalótmajd serpenyőben zsiradék nélkül pirítsd aranybarnáraFelhasználhatóréteseknél a töltelékbőlkifolyó  felszívásáravalamintaki nem szereti a gombócoknál a zsírban megpirított édes morzsátaz így használja fel.

A 25 dkg lisztet, a 3 dkg zsírral, a tojással, az ecettel és annyi langyos vízzel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk, összegyúrjuk. Vékonyra kisodorjuk, és megkenjük a 10 dkg (puha, nem olvasztott) zsírvalamint a 10 dkg liszt keverékével. A tésztát, mint a bejglit, felcsavarjuk, kb. fél órát állni hagyjuk, közben elkészítjük a tölteléket. A túrótöltelékhez a túrót áttörjük, elkeverjük atojás sárgájával, búzadarával,tejföllel, cukorral, citromhéjjal, majd óvatosan hozzávegyítjük a tojások felvert habját. A meggyet kimagozzuk, és alaposan lecsepegtetjük.
A pihentetés után a tésztát három részre osztjuk, és mindegyiket tepsi hosszúságúra nyújtjuk. A tésztalapok középső harmadát megszórjuk édes morzsával, hogy a töltelék nem áztassa át a tésztát, majd 3 tésztalapra a túrós tölteléket rákanalazzuk, meggyet elkeverjük a 4 evőkanál porcukorral, és túrós töltelék tetejére rakosgatjuk. Ezután a töltelékre hajtjuk a tészta két oldalát, és a rudak végeit összenyomjuk. A rudak tetejét tojással megkenjük, és forró sütőben kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk. Jó Étvágyat!

Szakács: Krisztina


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.