2,50 dl lecsó, 1/2 kg csirkemellfilé, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 ek olaj, só, őrölt bors, mehet bele 1 gombakonzerv is, 1 ek Maggi folyékony levesfűszer, 1 dl tej, 3-4 púpzott ek liszt+1 doboz főzőtejszín a sűrítéshez.
Palacsintatészta a szokásos módon, csupán a cukor helyett sózzuk+3-4 db közepes nyers krumpli, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 kk majoránna, 1 cs. őrölt bors, olaj a sütéshez.
Olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzákeverjük a felkockázott csirkemellet, fehéredés után pedig a lecsónkat. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a folyékony Maggi levesfűszert. Mehet bele gombakonzerv is. Ha megpuhult a hús, besűrítjük előzőleg összekevert liszt+tejszín+tej keverékével. Sűrű legyen, hogy ne csurogjon ki a palacsintából! A palacsintatésztát a szokásos módon kikeverjük 1 l tejből, csak most nem édesre, hanem sózzuk, majoránnázzuk, borsozzuk, belereszeljük a fokhagymákat, nyers krumplikat és olajon kisütjük picit vastagabbra, majd megtöltjük a tejszínes-lecsós csiberaguval. Végén petrezselyemzöldet szórhatunk rá+csurgathatunk rá egy kis sajtot. Jó étvágyat!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!