Nagyon finom sütemény! Mindössze annyit változtattam rajta, hogy margarin helyett vajat használtam, és fahéjjal ill. vaníliás cukorral szórtam meg. Köszi, Rudi, várjuk a további recepteket! :-)
25 dkg puha margarint összegyúrunk 45 dkg rétesliszttel és egy sütöporral, majd 15 dkg porcukorral és 4 tojássárgájával.
Ezután sima tésztává gyúrjuk.
Egyharmad részét egy tálban a hutöbe tesszük fél órára. A maradék tésztát egy kivajazott, kilisztezett tepsibe nyomkodjuk egyenletesen, szépen.
Erre durva reszelőn 8-10 megpucolt és kimagozott almát reszelünk.
Pici citromlével meglocsoljuk és 2-3 zacskó fahéjas cukorral megszórjuk.
Ezután 4 tojásfehérjét 15 dkg porcukorral kemény habbá verünk és rákenjük a reszelt fahéjas almánkra.
Majd a hideg 1/3 ad tésztamaradékot durva reszelőn ráreszeljük a tojáshabra.
Előmelegített sütöben 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Teljesen kihütjük és porcukrot szórunk rá.
Szeleteljük és hipp - hopp már nincs is belöle.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!