A címben azt írtam, hogy a körözött, ami minden szabályt felrúg. Rögtön helyesbítek!
Egy szabályt tiszteletben tartott körözöttem.
Azt, hogy túró van benne.
Ez a leglényegesebb, mert a körözött, túrókrém, krémesre kavarva, kenyérre, pirítósra kenhetően.
Azt, hogy ki, miképpen készíti, egyéni ízlés kérdése.
Ma formát bontottam! Már az előkészületeknél kacérkodtam a sárgarépával, de akkor kimaradt. Utólag, mégis valahogy a répára is bilincs került.
Mert a körözöttre az illik!
Az utolsó hozzávalón, többen felkapták fejüket!
A tejfölt, ami csak krémessé teszi a körözöttet, helyettesítettem a borral.
Ezzel kavartam pép szerűre az anyagot.
Persze előtte azért valami történt.
Az apróra vágott hagymát, kaliforniai paprikát, kevés ételízesítővel, a zöld fűszerekkel (beleértve a snidlinget, és az újhagymát is), és oliva olajjal, 4 percig mikróztam.
Ezalatt megvonult annyira, hogy ne tűnjön nyersnek, ha ráharapok.
Ekkora mennyiségnél nem akartam serpenyőt piszkolni, amikor a mikró is megfelel erre a célra.
Az őrölt paprika is hozzákerült, valamint tekertem rá kevés borsot, és csípős, szárított csilit, majd krémesre kavartam.
A körözöttnek, legalább 3-4 órát kell állni, hogy végleg ízesíteni tudjuk.
Mikor újra megkóstoltam, tulajdonképpen nem kellett volna bele semmi.
Íze, és állaga egyaránt megfelelt ízlésemnek.
De ekkor az történt, hogy rám kacsintott a hűtőből, a délről maradt kevés sárgarépa, ami megfőve levesünk tartozéka volt, még ebédkor.
Ellenállhatatlan lett.
Már eredeti tervemben is szerepelt a répa reszelve, de a kihívásnak nem tudtam ellenállni.
Anélkül is jó volt, de ha valamivel még turbózható a cucc, akkor miért ne.
Bátor vagyok! Meg, valahogy elképzeltem magamban azt a lágy ízt, amivel a répa, még javít körözöttem ízén. Így történt, és nem bántam meg az eksönt!
Még egy kicsit pihen a hűtőben, és reggel pirítóssal, vagy simán kenyérrel megkóstoljuk.
Én már tudom milyen, és a család sem fog csalódni!
Ilyen szelíd körözöttet, még nem látott a világ!
Szinte kenyérre lehet kenni.
Rövid börtönbüntetésre számíthat! Hamar el fog fogyni.
Erről is van blogbejegyzésem: