Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Magyar » A világ legjobb pogácsája

felvitel dátuma: 2011-04-28 10:01:52       mai nézettség: 3       nézettség: 8580
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:

1 kg liszt
2 tojás (igazából 1 tojás és egy sárgája, de én nem szoktam pocsékolni)
1 élesztő (5 dkg), ha száritottat használunk akkor 14 g
250 g margarin
450 g tejföl vagy natúr yoghurt
2 dl tej
2 csapott ek só
sajt a tetejére és tojás megkenni

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

Az élesztőt megkelesztjük, (a szárazat csak beleszórjuk, majd összegyúrjuk a tésztánkat. Kinyújtjuk és 3-ba hajtjuk, azután két órát kelesztjük. Újra kinyújtjuk, majd 4-be hajtjuk és ismét kinyújtjuk, de nem kell többet keleszteni.
1,5 sm-re nyújtjuk, megkenjük tojással, megszórjuk sajttal, és szaggatjuk.
Érdemes a harmadjára megmaradt maradékokat csikokra vágni, mert igy meg lehet majd különböztetni, hiszen már túl sok sajt is lesz a tésztában, ami megkeményiti a tésztát, ha kihűlt.
Pirosra sütjük.

Jó étvágyat kivánok!

Szakács: Julcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Nyakóné Judit 2012 március 22

A tojás fehérje és a tej keményiti a pogácsát.Nem pocsékolás a tojásfehérje,mert ezzel is lelehet kenni a kiszaggatott pogácsákat.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.