60 dkg rizsliszt
1-2 ek nyírfacukor
10 dkg kókuszzsír
30 dkg Bio vegyes virágméz
2 tk őrölt fahéj
2 tk őrölt szegfűszeg
2 tk szódabikarbóna
2 db tojás
Díszítéshez: (íróka)
1 tojásfehérje
kb 20 dkg porcukor
4 db tea mécses
A száraz hozzávalókat összevegyítjük. Az olvasztott mézet és az olvasztott kókuszzsírt hozzáöntjük, majd a felvert tojást és összegyúrjuk, és 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
A hűtőből kivéve rizslisztezett munkafelületen átgyúrjuk a tésztát, majd 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk. Szív alakú kiszúróval 15 db-ot szúrunk ki és a mellékelt fázis kép alapján összeillesztjük. Tepsibe helyezzük a formákat és 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk rá, mert gyorsan megsül.
Az írókához a porcukrot és a tojásfehérjét kikeverjük, és egy apró lyukú habzsákba töltjük, és kedvünk szrint díszítjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!