1 l tej
20 dkg búzadara
10 dkg cukor
5 dkg mazsola
3 dkg vaj, vagy margarin
1 citrom reszelt héja
1 cs. vaníliás cukor
2 tojás
gyümölcsdzsem
A tejben jó sűrűre megfőzöm a grízt a cukorral, a mazsolával, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. A tűzről levéve még melegen hozzákeverem a vajat, vagy margarint, a tojások sárgáját, majd óvatosan a keményre felvert habot. Vízzel kiöblített tálba öntöm (legjobb a porcelán, vagy inox), hideg vízbe állítom, amíg lehűl. Ekkor tányérra borítom és leöntöm valamilyen dzsemmel. Nagyon finom hozzá az áfonyadzsem, de bármilyen, amit szeretünk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!