4 tojás
4 ek. cukor
4 ek. liszt
1 kk. sütőpor
20 dkg vaj, vagy margarin
30 dkg porcukor
25 dkg túró
1/2 cs. vaníliás pudingpor
2,5 tej
1 vaníliás cukor
2 ek. kakaópor
1/2 citrom héja
25 dkg áfonyadzsem
A tojásokból sütök egy kerek piskótát. Az egész tojásokat egyben verem fel, majd hozzákeverem a sütőporral elkevert lisztet. Kettévágom. A krémhez kikeverem a vajat vagy margarint a porcukorral, hozzáadom a tejből és pudingporból főzött, majd kihűtött pudingot, az áttört túrót. A krémet kettéveszem, felébe belekeverem a kakaóport, a másik felébe a reszelt citromhéjat. Ezután következik a torta összeállítása. Az alsó lapot megkenem az áfonyadzsem felével, erre jön a kakaós túrókrém. Befedem a másik lappal, azt is megkenem dzsemmel, majd a fehér krémet halmozom rá, az oldalát is ezzel vonom be. A tetején a dzsemet és a krémet egy villával márványosra húzom. Jó, ha egy éjszakát hűtőben áll.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!