Érdekes recept..ez újdonság...Szuper lehet!!!Gratulálok!!!
1 cs Tante Fanny Friss rétestészta 200g
Töltelék:
2 db csirkecomb
1 fej hagyma ( szeletelve )
1 ek nádcukor
½ kk őrölt fahéj
csipetnyi szerecsendió
csipetnyi sáfrány
10 dkg aszalt áfonya
10 dkg aszalt szilva ( vízben áztatva )
1 db zöld alma ( kockára vágva )
10 dkg olvasztott vaj
1 db tojás
szezámmag ízlés szerint
A Tante Fanny friss réteslapot felhasználás előtt 15-20 percig pihenésre szobahőmérsékleten tartjuk.
A csirkecombokat sózzuk, borsózzuk és 50 perc alatt szaftosra sütjük, lefejtjük a csontról, és apró darabokra vágjuk.
Közben a hagymát vajon karamellizáljuk, aranyszínűre sütjük, majd cukorral is pirítjuk.
Fűszerezzük, és hozzáadjuk a sáfrányt, áfonyát, szilvát, sűlthúst, és összekeverjük.
Egy tűzálló tálat megkenünk vajjal, kibéleljük rétessel rétegenként és ezt is megkenjük vajjal, és rátesszük a tölteléket, majd elsimítjuk.
Ráhajtjuk a rétes kimaradt felét, és a tetejét tojással megkenjük, majd megszórjuk szezámmaggal.
200 c fokon előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!