A csontokat az apróra vágott (vagy reszelt)zöldégekkel odateszem főni, hozzáöntök annyi káposztalevet, hogy jó savanykás legyen. Egy fej hagymát is beleteszek egészben. Amíg ez fő az őrölthúst egy tojással, a rizzsel, sóval, borssal összedolgozom, és kicsi gombocokat készítek belőle. Amikor a hús megpuhult kiveszem a csontot a levesből leszedem róla a húst apró darabokra vágom és visszadobom a levesbe , hozzáteszem a gombocokat is. Amikor már a gombocok is megpuhultak akkor teszem bele a disznóagyat, mert annak csak kevés fővés kell.
Amikor az agy is megpuhult, a levest félrehúzom a lángról. Elkészítem az eresztéket: 1 tojást 1 evőkanál liszttel csomómentesre kavarok, felöntöm fele vízzel, fele tejjel. Ezt az eresztéket a félrehúzott levesbe kavarom. Többet nem teszem vissza a lángra, mert az ereszték könnyen összefut benne. A tetejére petrezselyemzöldet szórok. Ha a leves nem elég savanyú még töltök bele káposztalevet ! Tejföllel tálalom !