Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Leves / meleg recept ( tálaláskor ) » Agyvelő leves káposztalével !

felvitel dátuma: 2013-04-04 15:22:51       mai nézettség: 1       nézettség: 4501
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

-4 db sárgarépa

-1 petrzselyemgyőkér

-1-2 db húsos disznócsont

-25 dkg darálthús
-30dkg  disznóagy
-2 tojás
-tetszés szerinti káposztalé
-1 evőkanál liszt
-pici tej
-só
-bors
-petrezselyemzöld
-2 evőkanál rizs
-1 fej hagyma
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

 

A csontokat az apróra vágott (vagy reszelt)zöldégekkel  odateszem főni, hozzáöntök annyi káposztalevet, hogy savanykás legyen.  Egy fej hagymát is beleteszek egészben. Amíg ez az őrölthúst egy tojással, a rizzsel, sóval, borssal összedolgozom, és kicsi gombocokat készítek belőle. Amikor a hús megpuhult kiveszem a csontot a levesből leszedem róla a húst apró darabokra vágom és visszadobom a levesbe , hozzáteszem a gombocokat is. Amikor már a gombocok is megpuhultak akkor teszem bele a disznóagyat, mert annak csak kevés fővés kell.
Amikor az agy is megpuhult, a levest félrehúzom a lángról. Elkészítem az eresztéket: 1  tojást 1 evőkanál liszttel csomómentesre kavarok, felöntöm fele vízzel, fele tejjel. Ezt az eresztéket a félrehúzott levesbe kavarom. Többet nem teszem vissza a lángra, mert az ereszték könnyen összefut benne. A tetejére petrezselyemzöldet szórok. Ha a leves  nem elég savanyú még töltök bele káposztalevet ! Tejföllel tálalom !
Szakács: Éva


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.