Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Ebédre ajánlott étel receptek » Albert torta

felvitel dátuma: 2011-11-21 11:56:42       mai nézettség: 1       nézettség: 4600
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

A piskótához: 3 tojás, 5 evőkanál kristálycukor, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál étkezési keményítő, 3 evőkanál darált dió, csipet .
1. krém: 3 tojás, 6 evőkanál kristálycukor, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál étkezési keményítő, 7 dl tej, fél citrom leve, 1 csomag vaníliás cukor, 2-3 dkg.szemcsés zselatin.
2. krém: 3 csomag tejszínhabpor, 4 csomag tejszínhabpor-keményítő, 3 evőkanál porcukor, 4,5 dl tej.
Díszítés: 1-1 csomag tejszínhabpor és keményítő, 1 evőkanál porcukor, 1,5 dl tej, citronád (cukorszirupban főzött citromhéj).

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 40 perc

Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

A piskótához kemény habbá verjük a 3 tojásfehérjét a csipet sóval meg a cukorral. Majd belekeverjük a tojássárgákat, a keményítővel elvegyített lisztet és a diót. 24 cm-es tortaformában ujjnyi vastag piskótát sütünk, aminek csak az alját béleltük ki sütőpapírral. Ha kihűlt a piskóta, nem vesszük ki a formából, az oldalát kibéleljük alufóliával, hogy a krém ne ragadjon majd .
Az első krémhez a 3 tojássárgát elkeverjük a cukorral, vaníliával, liszttel, étkezési keményítővel és tejjel. Kis lángon állandó kevergetés mellett sűrű, pudingszerű krémmé főzzük. Mikor kezd sűrűsödni, belekavarjuk a zselatint is, amit előzőleg kevés tejbe áztattunk, kb. 5 percig. Levesszük a tűzről, és ha már langyosra hűlt, belekavarjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét, és ráöntjük a piskótára. Néhány órára betesszük a hűtőbe, dermedni. Végül óvatosan fellazítjuk körben a piskótát, hogy elváljon a tortaformától, kivesszük a süteményt, lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt,vigyázva, hogy a krém ne sérüljön, majd ujjnyi vastag tejszínhabot teszünk a tetejére.
Ismét hagyjuk dermedni, végül tejszínhab-rózsákkal  díszítjük.

Szakács: Reny


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.