Gyorsan elkészithetö
Tészta:
Piskóta torta: 20 dkg liszt, 20 dkg cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 cs. sütőpor, 5 ek. víz, 2 ek. kakaópor
Piskótalap: 20 dkg liszt, 20 dkg cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 cs. sütőpor, 5 ek. víz
Krém: 1 1/2 dl kávé, 1 cs. vaníliás pudingpor, 20 dkg cukor. 3 tojássárgája, 2 dl tej, 25 dkg margarin
Piskóta torta:
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral. A cukrot a vaníliás cukorral, a vízzel és a tojássárgájával. Belekeverjük a lisztes kakaóport.. A tojásfehérjét habbá verjük. És óvatosan a lisztes tojássárgájához keverjük. Egy 24 cm-es tortaformát zsírozunk, lisztezünk, és beleöntjük a keveréket. Tűpróbáig sütjük, kihűtjük és kettévágjük.
Piskótalap:
Ugyanúgy készül mint a piskótatorta, csak nincs benne kakaó. A tésztát egy gáztepsibe simítjuk és megsütjük.
Krém:
A vaníliás pudingport, a cukrot, a tojássárgáját és a kávét csomómentesre kikeverjük. A felforralt tejhez öntjük, és sűrű krémmé főzzük, kihűtjük. A margarint havobra keverjük, majd összekeverjük a kihűtött krémmel.
Összeállíttás:
A piskótalapot egyforma csíkokra felszeletjük, én 6 cm-esre vágtam. Megkenjük krémmel és feltekerjük a csíkokat, úgy hogy mindíg egymásra tekerjük őket. Akkora legyen, mint a kakaós piskótatorta. (remélem érthető, ha nem akkor majd következőleg készítek róla képet és felteszem, most elfelejtettm)
Alulra kerül a piskótatorta alja, megkenjük krémmel, és rátesszük a piskótatekercset. Megkenjük krémmel a tetejét, és ráhelyezzük a piskótatorta tetejét. A tortát bevontjuk a krémmel.
Én marcipánnal is bevontam, mert Alfa Romeo emblémát készítettem belőle. De lehet díszíteni másként is, a saját krémjével.
Tipp: Ekkora tortaméretnél, nekem két piskótalapot kellett sütnöm, és a krémből is dupla adag kellett.
Jó étvágyat!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!