Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Ebédre ajánlott étel receptek » Alföldi csípőstekercs

felvitel dátuma: 2011-02-11 20:37:18       mai nézettség: 1       nézettség: 19139
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

Csont nélküli sertés karaj: 0,60 kg
füstölt szalonna: 0,10 kg
vöröshagyma: 0,20 kg
só: ízlés szerint
őrölt bors: ízlés szerint
őrölt kömény: ízlés szerint
szerecsendió: ízlés szerint
zöldséges rizs köretnek: 0,20 kg
burgonya: 0.40 kg
paraszt kolbász: 0,20 kg
csípős zöldpaprika: 1 db

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Töltelék:
Töltelékhez a szalonnát üvegesre pirítjuk, és kiszedjük zsírból. A zsírban megpirítjuk a hagymát, és a zöldpaprikát, majd hozzáadjuk a kolbászt. Ízlés szerint fűszerezzük. Kevés liszttel megszórjuk, és 5 percig pirítjuk.

A kiklopfolt karaj szeletre egy csíkban ráhelyezzük a kihült töltelékett, majd tekercsbe hajtjuk. Hagyományos módon lisztben, tojásban, zsemlemorzsában panírozzuk, és bő olajban arany barnára sütjük. Keresztbe slégen ketté vágjuk, ízlésesen a köretre helyezzük.
Sült burgonyával, megfőzött zöldséges rizzsel tálaljuk. Zöldséggel díszítjük.

Megtisztított burgonyát szeleteljük, enyhén megsózzuk, majd kisütjük ( ügyeljünk arra, ha az olajat többször használjuk nem biztos, hogy kell sózni a burgonyát, mert már sós lehet az olaj )

Szakács: János


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

6/10 Judit 2011 március 17

A sült szalonnát is bele kell tenni a töltelékbe,vagy annak csak a zsírja kell???

0/10 Marcsi64 2011 augusztus 07

http://www.hazipatika.com/services/recipe/listrec/Alfoldi_csipostekercs?rid=603

0/10 Marcsi64 2011 augusztus 07

Valaki már lopizta a receptedet János!!! Csak azért linkeltem be.

9/10 magyar mónika 2011 november 20

nekem tetszik,de lehet,én nem kolbász tennék bele,esetleg más tölteléket.

0/10 nagyjanos 2011 november 30

Lehet más tölteléket is tenni bele, egy dologra kell ügyelni, hogy az ízek összhangban legyen.

0/10 nagyjanos 2011 november 30

A sült szalonnát azért kell beletenni, mert a füstölt íz átjárja a tölteléket. E recept kiadós étel, csak olyan készítse el, akinek az egészsége megengedi.

7/10 balogh noemi 2015 március 02

jo recept de tul sok a zolldseg de finnom

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.