A sült szalonnát is bele kell tenni a töltelékbe,vagy annak csak a zsírja kell???
Csont nélküli sertés karaj: 0,60 kg
füstölt szalonna: 0,10 kg
vöröshagyma: 0,20 kg
só: ízlés szerint
őrölt bors: ízlés szerint
őrölt kömény: ízlés szerint
szerecsendió: ízlés szerint
zöldséges rizs köretnek: 0,20 kg
burgonya: 0.40 kg
paraszt kolbász: 0,20 kg
csípős zöldpaprika: 1 db
Töltelék:
Töltelékhez a szalonnát üvegesre pirítjuk, és kiszedjük zsírból. A zsírban megpirítjuk a hagymát, és a zöldpaprikát, majd hozzáadjuk a kolbászt. Ízlés szerint fűszerezzük. Kevés liszttel megszórjuk, és 5 percig pirítjuk.
A kiklopfolt karaj szeletre egy csíkban ráhelyezzük a kihült töltelékett, majd tekercsbe hajtjuk. Hagyományos módon lisztben, tojásban, zsemlemorzsában panírozzuk, és bő olajban arany barnára sütjük. Keresztbe slégen ketté vágjuk, ízlésesen a köretre helyezzük.
Sült burgonyával, megfőzött zöldséges rizzsel tálaljuk. Zöldséggel díszítjük.
Megtisztított burgonyát szeleteljük, enyhén megsózzuk, majd kisütjük ( ügyeljünk arra, ha az olajat többször használjuk nem biztos, hogy kell sózni a burgonyát, mert már sós lehet az olaj )
A sült szalonnát is bele kell tenni a töltelékbe,vagy annak csak a zsírja kell???
http://www.hazipatika.com/services/recipe/listrec/Alfoldi_csipostekercs?rid=603
Valaki már lopizta a receptedet János!!! Csak azért linkeltem be.
nekem tetszik,de lehet,én nem kolbász tennék bele,esetleg más tölteléket.
Lehet más tölteléket is tenni bele, egy dologra kell ügyelni, hogy az ízek összhangban legyen.
A sült szalonnát azért kell beletenni, mert a füstölt íz átjárja a tölteléket. E recept kiadós étel, csak olyan készítse el, akinek az egészsége megengedi.
jo recept de tul sok a zolldseg de finnom
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!