60 dkg liszt
4 dkg élesztő
2 dl tej
4 evőkanál cukor
6 dkg puha vaj
csipet só
2 tojássárgája
1 kávéskanál fahéj
3 közepes édes alma
1 kisebb citrom leve
2 csomag fahéjas cukor
olaj a lekenéshez
porcukor
Az élesztőt a langyos tejben felfutatjuk. Aztán összekeverjük a liszt - cukor - só - tojássárgája - puha vaj - almát lereszeljük a nagy lyukú reszelőn - citrom leve.
Ha túl ragacsos a tészta még keverünk hozzá kevés lisztet. Lágy tészta kell hogy legyen. Letakarva duplára kelesztjük.
Ha megkelt,4 részre vágom, lisztezett gyúrólapon kinyújtom külön-külön, Megkenem olajjal, megszórom fahéjas cukorral és feltekerem szorosan.
1 1/2 cm vastagra szeletelem, a tepsit kikenem vagy sütőpapírral bélelem, a csigákat bele rakom úgy hogy legyen helyük még kelni. Hagyom még 10-15 percet kelni. Olajjal lekenem a tetejüket + oldalaikat.
180 fokon sütöm amég picit kezd pirulni az oldala és a teteje.
Ha kihűlt porcukorba megforgatom és tálalom. Nagyon finom puha kis csigácskák . Jó étvágyat.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!