Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Almás - túrós morzsás süti (alaprecept)

felvitel dátuma: 2015-01-03 12:14:30       mai nézettség: 1       nézettség: 1392
részletes recept
Hozzávalók 10 személyre:
Hozzávalók:
350 g. sovány túró,
400 g. liszt,
5-6 evőkanál cukor,
1, 1/2 tasak sütőpor,
csipet ,
1 tojás,
2 evőkanál olaj,
1 tasak vaníliás cukor, esetleg 1 kiskanál reszelt citromhéj,
vaj a tepsi kikenéséhez.
 
A morzsához
200 g. liszt,
100 g. cukor,
100 g. lágy vaj,
1 csipet fahéj.
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:
A süti tésztája az alap. Ez egy túrós, olajos tészta, ami a tepsi aljára kerül. Erre kerülnek a vékonyabb gerezdekre vágott almák úgy, hogy átfedéssel legyenek egymáson, vagy ha bogyós gyümölcsökkel készítjük, azt egyenletesen elosztjuk a tésztán. A gyümölcsökre szórjuk a morzsát, és előmelegített sütőben kisütjük
A tésztát az összeállítása után azonnal meg kell sütni, mert másként a benne lévő sütőpor térfogatnövelő hatását elveszti. Ezért a morzsát, és a tölteléket előre el kell készítenünk
A morzsához a lisztet, a cukrot, és a lágy vajat kevés fahéjjal morzsalékossá dolgozzuk össze. Szükség esetén kevés liszttel állítjuk be a kívánt állagot. Az almákat (kb. 6 db.) meghámozzuk, vékonyabb gerezdekre vágjuk.
A tésztát tehát utoljára gyúrjuk össze, majd a sütit összeállítjuk, és mehet az előmelegített sütőbe.
A lisztet, a sütőport, a cukrot, a sót, a vaníliás cukrot, és(vagy) a reszelt citromhéjat összekeverjük. Hozzáadjuk a túrót, a tojást, az olajat, és a tejet,morzsásra gyúrjuk. Kevés lisztet használva hozzá összegyúrjuk, (ne száradjon ki a tészta) majd kinyújtjuk, és kivajazott lisztezett tepsibe terítjük úgy, hogy a lehető legjobban kitöltse a tepsit.
A tésztára kerülnek a keskeny almagerezdek úgy, hogy fedjék egymást.  Igyekezzünk a legjobban, a legegyenletesebben elosztani az almát. Az előre elkészített morzsát a tetején egyenletesen elosszuk, majd előmelegített sütőben 180°-on 20 perc alatt készre sütjük.
Szakács: Gasztropajti


Film link: http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/2015/01/almas-turos-morzsas-alaprecept.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.