3 db szép alma
2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók 35 darabhoz:
egy bögre liszt
egy bögre tej
3 tojás
5 evőkanál cukor
fél csomag sütőpor
1 cs vaníliás cukor
csipet só
olaj a kisütéshez
Az almát megpucoljuk és lereszeljük .
A tejet felforraljuk a cukorral vaníliás cukorral és a csipet sóval, majd hozzákeverjük kisebb adagokban a lisztet,ezután a reszelt almát végül egyenként a tojásokat és a sütőport . Ezután az olajat felhevítjük. Csak közepes fokozaton, mert nem szabad hirtelen sülniük! Egy olajba mártott kanál segítségével csorgatunk bele a tésztából , majd arany barnára sütjük őket. Többször fordítsuk át a fánkokat, már a sütés kezdetétől, mert ha hirtelen megsül az egyik felük, akkor nem akarnak majd átfordulni. porcukorral meghintve nagyon finom!Lehet fahéjas cukorral is meghinteni ,ki hogy szereti.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!