nagyon gusztánnéz ki énis kiprobálom.
· 40 dkg liszt
· 3 db tojás
· 3/4 l tej
· 1cs vaníliás cukor
· 3-4 ek olaj
· csipet só
· szóda vagy szénsavas ásványvíz
· 4 db alma lereszelve
1. A tojást elkeverjük a cukorral, a tejjel, az olajjal és a sóval, majd beleszórjuk a lisztet is. Sűrű tésztát kapunk, amit legalább 1 órán keresztül pihentetünk.
2. Közben az almát meghámozzuk kimagozzuk és lereszeljük .
3. Majd annyi vízzel engedjük fel a pihent tésztát , hogy kb. tejszín sűrűségű tésztát kapjunk és végül belekeverjük a reszelt almát .Ha túl híg, tojással és liszttel sűrítsük.
4. És kezdődhet a sütés, amihez olajat már nem kell használni, mert a tésztában van elég. Ebből a mennyiségű tésztából kb. 20 darab lesz. Jó étvágyat hozzá!
Birsalma lekvárral ,kakaóval szeretjük pici porcukorral megszórva .
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!