30 dkg tönköly-búzaliszt
1 evőkanál xilit
6 evőkanál jeges víz
10 kókusz zsír
1 teáskanál só
Töltelék
1 citromleve
1,5kg alma
8dkg xilit
2 evőkanák rizsliszt
1 mokkáskanál őrölt fahéj
csipet szerecsendió
1 evőkanál tej
A lisztet a xilittel a sóval és a jeges vízzel a puha kókusz zsírral gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és alufóliába csomagolva egy óra hosszára hűtőbe rakjuk.
Közben elkészítjük a tölteléket. Az almát megmossuk meghámozzuk és cikkekre vágjuk, az alma cikkeket citromlével elkavart vízbe rakjuk nehogy bebarnuljanak.
A xilitet a lisztet citromhéjat szerecsendiót és a fahéjat összekavarjuk.
Közben az almát lecsepegtetjük és a xilittel és a citromhéj keverékkel összeforgatjuk.
Közben a tésztát ketté osszuk úgy hogy kétharmad egyharmad arányba legyen.
A nagyobb felét a tésztának a sütőforma nagyságának megfelelő méretűre nyújtjuk.
A nyújtásnál könnyebben dolgozzunk ha sütőpapírt használunk, mert annak segítségével tudjuk a tésztát a formába belehelyezni.
A tészta széleit beleigazítjuk úgy hogy a forma széléhez is felérjen.
A tészta alját villával megszurkáljuk, hogy egyenletesen süljön.
Az alma cikkekkel elkezdjük betakarni a tésztát szépen ízlésesen.
Amikor ezzel megvagyunk kinyújtjuk a tésztánk kisebbik felét.
A tésztát derelyevágóval egyenletesen csíkokra vágjuk és ezzel szépen négyzetrácsosan betakarjuk a tésztát.
Amikor ezzel megvagyunk a tejjel bekenjük a pitetetején a csikókat .
Előmelegített sütőben az első 10 percben 200 fokon sütjük majd mérsékeljük a hőfokot 180 fokra és még 60 percig sütjük .
Mikor megsült hagyjuk kihűlni ezután szeleteljük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!