Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Uzsonnára ajánlott ételek receptek » Almás pite ( Nagyim mese almása )

felvitel dátuma: 2011-07-29 00:31:38       mai nézettség: 1       nézettség: 4399
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

48 szelethez:

A töltelékhez:

  • 2 kg savanykás alma
  • 20 dkg cukor
  • 1 kk. fahéj
  • 1 citrom reszelt héja

A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg vaj/margarin
  • 12,5 dkg porcukor
  • 1 tasak sütőpor (12 g)
  • 2 tasak vaníliás cukor (20 g)
  • 2 egész tojás
  • 2 ek. tejföl

Továbbá:

  • 6 dkg zsemlemorzsa/darált dió
  • porcukor a szóráshoz
Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:
  1. Az  almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a citromhéjat, és mérsékelt tűzön addig pároljuk, amíg a levét el nem fövi.
    Hagyjuk kihűlni.
  2. Alapja az omlós tészta. A liszthez apró vágva adagoljuk a fagyos margarint/vajat
    Tetejére szitáljuk a porcukrot, hozzáadjukvaníliás cukrot, sütőport, tojást, tejfölt
    Az egészet gyorsan összegyúrjuk (ennél a tésztánál feltétel, hogy hidegek legyenek a hozzávalók, hideg kézzel dolgozzunk és hűvös helyen).  2 cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és a hűtőszekrényben 1 órát pihentetjük.
    Ezalatt elkészíthetjük a tölteléket.
  3. A sütőt előmelegítjük 200 fokra
    Sütőpapírból kivágunk két tepsi nagyságú lapot, megszórjuk liszttel, és éppen akkorára nyújtjuk rajtuk a tésztacipókat, mint a amekkorák a papírlapok.
  4. Az egyiket behúzzuk a tepsibe, villával megszurkáljuk, megszórjuk a zsemlemorzsával/dióval, majd elkenjük rajta az almapépet.
    Úgy, hogy a papír legyen felül, a tetejére fordítjuk a másik tésztalapot, végül lehántjuk róla a sütőpapírt, és lenyomkodjuktésztaszéleket.
    Tetejét sűrűn megszurkáljuk villával, és középső bordamagasságon aranybarnára sütjük (kb. 30-35 perc).
  5. A tepsiben hagyjuk kihűlni, tálaláskor kockákra vagy rombuszokra vágjuk, és megszórjuk (fahéjas) porcukorral.

Tepsi mérete: 35 cm*24 cm

Változatok:

  1. Készíthetjük nyers, vékony szeletekre gyalult almával, túróval, cseresznyével, sárgabarackkal, diós-mogyorós meggyel is.
  2. A tölteléket nem zárt tésztalappal fedjük be, hanem sűrűn megrácsozzuk.
Szakács: Hani


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Anna 2011 július 29

Húúúú, de szép és milyen fincsiiiiiii!

0/10 Hani 2011 július 29

Kösziiiii Ancsa!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.