1 nagyobb zellergumó kockára vágva
2 nagyobb alma meghámozva, kockára vágva
1 közepes vöröshagyma apró kockára vágva
5 dkg vaj
1 dl almalé
só
1 dl növényi tejszin
1 mokkáskanál szerecsendió
1 csokor petrezselyemzöld
A felolvadt vajon megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a kockára vágott zellert és almát. Kicsit átkeverjük majd felöntjük az almalével / ha nincs otthon, víz is megfelel/ és megsózzuk. Tíz perc párolódás után felöntjük 1,5 l vízzel és 15 percig főzzük. Ha kicsit hült, a botmixerrel krémes állagúra turmixoljuk, visszatesszük a tűzhelyre, most adjuk hozzá a szerecsendiót, mert ez, forralásnál veszít az aromájából, hozzáöntjük a tejszint és állandó keverés mellett felforraljuk.
A tányérba szedést követően mindenki kap a levesére egy csipet frissen vágott petrezselyemzöldet.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!