20 dkg liszt
10 dkg vaj, vagy margarin
5 dkg porcukor
1 tojás
3 alma
fél marék mazsola
1 tk. fahéj
2-3 ek citromlé
2 ek. cukor
kevés tejszín
cukor a szóráshoz
3 dkg vaj a tetejére
A lisztet elmorzsolom a vajjal, vagy margarinnal, hozzáteszem a porcukrot és a tojással összegyúrom. Hűtőbe teszem fél órára. Az almát megpucolom, vékony szeletekre vágom, egy tálba teszem, meglocsolom citromlével, beleszórom a mazsolát a cukrot, a fahéjat és elkeverem. A tésztát kör alakúra nyújtom, egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, a közepére halmozom a tölteléket, széleit felhajtom, összecsippentem. A szélét megkenem tejszínnel és megszórom cukorral, de ez el is maradhat. A töltelék tetejére darabolom a vajat, előmelegített sütőbe teszem, közepes hőmérsékleten sütöm amíg a széle barnulni kezd. Úgy szeletelem, mint egy tortát, vanília fagyit lehet mellé adni.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!