Liszt 0,60
Zsiradék 0,15 (0,05 vaj, 0,05 margarin, 0,05 libazsír)
Cukor 0,15
sütőpor 1
tojás 1+1 sárga
tejfel vagy tej 2 ek.
A töltelékbe:
10-12alma, fahéj, van. cukor 0,10, 1/2 citrom héja reszelve,dió darálva 0,10
Az almát meghámozom, felszeletelem, a fahéjjal, van. cukorral lassan megpárolom kevés vízben.
A tészta hozzávalóit összegyúrom, hidegen pihentetem 5-10 percig. A tepsi aljába a tészta nagyobbik felét kiterítem (nyújtom), ráterítem a darált diót cukorral, rá a párolt almát leve nélkül, majd a tetejére a tészta kisebbik felét. Kicsit megszurkálom. A megmaradt tojás fehérjével megkenem, fél-sülésnél megszórom kristálycukorral.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!