1 cs Tante Fanny Friss vajas leveles tészta 270g
3 db alma
10 dkg krisztálycukor
fahéj, dió ízlés szerint
1 ek vaj
1 db tojás tészta kenéséhez
Konyhai mértékegységek
Liszt:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g
Cukor:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g
Só:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g
Olaj:
1 evőkanál: 2 dkg
Búzadara:
1 evőkanál: 1,5 dkg
1 csapott evőkanál: 1,2 dkg
Tej:
1 evőkanál: 1,5 dkg
Edények űrtartalma:
1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2,5 dl
A Tante Fanny friss vajas leveles tésztát 10 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből, majd a sütőpapírral együtt kitekerjük.
Az almát tisztítsuk meg héjától, majd vágjuk négyfelé ( a magházat is vágjuk ki )
és szeleteljük fel vékony szeletekre, összekeverjük fahéjjal, cukorral, dióval.
A sütőtálat megkenjük vajjal a szélét tojással, és a vajastésztával befedjük.
( Lisztezett késsel kört rajzolunk a tésztából, majd rátesszük a sütőtálra a kerek tésztát )
A maradékból figurákat szaggatunk, és a tészta tetejére helyezzük, majd ezt is megkenjük tojással.
A közepét kiszúrjuk, hogy a gőz kitudjon jönni.
Sütés után langyosra hűtjük, és vaníliás krémmel tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!