1 cs Tante Fanny Friss vajas leveles tészta 270g
25 dkg alma
1 ek rum
fél citrom leve
1 ek zsemlemorzsa
5 dkg durvára darált dió
8 dkg kristálycukor
3 dkg mazsola
1 csipet őrölt fahéj
1 db tojás a tésztakenéshez
Konyhai mértékegységek
Liszt:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g
Cukor:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g
Só:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g
Olaj:
1 evőkanál: 2 dkg
Búzadara:
1 evőkanál: 1,5 dkg
1 csapott evőkanál: 1,2 dkg
Tej:
1 evőkanál: 1,5 dkg
Edények űrtartalma:
1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2,5 dl
A Tante Fanny friss vajas leveles tésztát 10 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből, majd a sütőpapírral együtt kitekerjük.
Az almát tisztítsuk meg héjától, majd vágjuk négyfelé ( a magházat is vágjuk ki )
és szeleteljük fel vékony szeletekre, majd csöpögtessünk rá citromlevet.
A tésztát kitekerve egy tepsire rakjuk, majd a vajon megpirított zsemlemorzsával szórjuk meg.
Az almát tegyük a tészta alsó harmadára, szórjuk meg a rumba áztatott mazsolával, dúrvára darált dióval, őrölt fahéjjal és a kristálycukorral.
A tésztaszéleket kenjük meg felvert tojással, majd a tésztát hajtsuk a töltelékre mindkét oldalról, hogy a tészta kb. 2 cm-s fedésben legyen, a végeket zárjuk le.
Az előmelegített légkeverős sütőben ( 210 C fok ) süssük aranysárgára.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!