15 dkg puha vaj
12 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás
1 csomag sutopor
csipetnyi só
40 dkg liszt
2 dl tej
2 db alma
porcukor
fahéj
A vajat habosra keverjuk a barna cukorral és a vaníliás cukorral. Ezután hozzáadjuk a tojásokat és tovább kavarjuk.
A lisztbe belevegyítjuk a sutoport és a sót, majd kisebb részletekben adagolva, a vajas-tojásos masszához adjuk. Végul apránként hozzáontjuk a tejet, és az egészet egynemu masszává keverjuk.
Az almákat megmossuk, félbevágjuk, magházát kiszedjuk. A fél almákat vékony, fél centis csíkokra szeleteljuk, ezeket tesszuk majd sutés kozben a tésztába.
A suto háromszog alakú mélyedéseibe kevés tésztát kanalazunk, majd mind a 4 háromszog kozepére 1-1 almaszeletet helyezunk, amit aztán betakarunk a tésztával.
4-5 perc alatt készre sutjuk, és a formából kiszedve (kiborítani a legegyszerubb), még melegen, fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk. A tészta kb. 24-28 db elkészítéséhez elegendo.
(Eredeti forrás: iceflower)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!