Finom
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg porcukor
20 dkg margarin
1 cs sütőpor
7 dkg reszelt csokoládé
2 db tojás
1 db narancs reszelt héja
5 dkg kristálycukor
10 dkg lekvár
1 kiskanál rum
Elkészítése:
A tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a margarinnal,majd hozzáadjuk a rumot és a sütőporral elkevert lisztet.
A jól kidogozott tésztát kétfelé osztjuk,az egyik felébe a narancs reszelt héját,a másik felébe a reszelt csokoládét dolgozzuk bele.
A tésztát 5 mm vastagságúra sodorjuk,formával kiszúrjuk és kivajazott sütőlemezen megsütjük.
A narancs ízesítésű korongokat kristálycukorral megszórjuk és sütjük. Én fehér csokoládét tettem rá nem kristlycukrot!
A kihűlt korongokat összeragasztjuk lekvárral úgy,hogy felülre kerüljenek a világos cukrozott korongok. – Wagensommer Alexan recepje!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!