Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Húsos egytálak » Alternatív ravioli

felvitel dátuma: 2015-08-22 18:55:44       mai nézettség: 1       nézettség: 2588
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

Töltelék
fél kg. darált hús, 2 kis fej hagyma, ízlés szerint szalonna, apróra vágott paprika és paradicsom, , bors, paprika, babérlevél, fűszerek és étolaj. Ezekből nagyon rövid lére pörköltöt készítünk, ha megfőtt besűrítjük ( lisztet szórunk , vagy burgonyapüré port keverünk bele ), esetleg összeturmixoljuk. hagyjuk hűlni.

Tészta-

50 dkg liszt,

2 tojás ( ha nagyon kicsik akkor 3 )

Mártás-

2 dkg vaj, 2 evőkanál liszt

1/2 liter tej + 3 dl víz

10-15 dkg sajt ( lehet vegyes is )

1-2 evőkanál tejföl ( el is maradhat)

, bors, fűszerek ízlés szerint

Előkészületi idő: 40 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

Alternatív Ravioli- paradicsommártás helyett sajtmártással. - tálalva
elkészítés:
Töltelék
fél kg. darált hús, 2 kis fej hagyma, ízlés szerint szalonna, apróra vágott paprika és paradicsom, , bors, paprika, babérlevél, fűszerek és étolaj. Ezekből nagyon rövid lére pörköltöt készítünk, ha megfőtt besűrítjük ( lisztet szórunk , vagy burgonyapüré port keverünk bele ), esetleg összeturmixoljuk. hagyjuk hűlni.
Tészta - kb fél kg lisztből 2 tojással nem túl kemény tésztát gyúrunk, két gombócot készítünk belőle és egyenként vékonyra kinyújtjuk ( a másodikat csak ha már az elsővel végeztünk, nehogy kiszáradjon !!! ) korongokat szaggatunk belőle amiknek a közepére 1-1 kiskanál masszát teszünk. egyenként a szélüket vízzel megkenve félbehajtjuk és jól lezárjuk, lenyomkodjuk a tésztát. utána esetleg egy csipkés szélű szaggatóval még leformázhatjuk, de ez csak esztétikailag számít. ( a leső tésztadarabokat összegyúrjuk és megvan a másnapi levestészta ) Forró sós vízben kifőzzük és kiszedjük egy lábosba/ sütőtálba
Mártás - 1-2 evőkanál lisztet kevés vajon megfuttatunk, felöntjük fél liter tej és 3 dl víz keverékkel, hozzáadunk kb 10 dkg sajtot ( lehet több féle maradék a fagyasztóból ) ízlés szerint fűszereket : , bors , paprika, kömény, bazsalikom, provanszi keverék, fokhagymapor.
Felfőzzük ha már szép krémes 1-2 evőkanál tejföllel " savanyíthatjuk ", de vigyázzunk össze ne rántsa
A kész mártás ráöntjük a kifőtt raviolikra és még egyszer felforraljuk ( esetleg bedugjuk a sütőbe egy sütőtálban , akkor előbb reszelhetünk kis sajtot hogy ráolvadjon , most nem volt idő, mert korábban megjöttek a vendégek
Tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal, apróra vágott piros paprikával, paradicsom szeleteket tehetünk mellé, ami épp eszünkbe jut. Most tejfölös ubisali volt még mellé, de nem volt lehetőségem rendesen fényképezni ......... 

Az elkészítési idő viszonylagos, attól függ ki milyen ügyes, és hogy van-e raviolizárogató eszköz ... a legközelebbihez már nekem is lesz .

Szakács: Kisrigó


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 káplár anna 2018 július 25

kifogom próbálni.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.