· 3 db filézett csirkemell
· 1 friss Ananász gyümölcs
· 1 kk só
· 1 kk őrölt bors
· 1 kk ételízesítő
· 2 tk liszt
· kevés olaj a hús elősütéséhez
· A besamelhez:
· diónyi vaj
· 3 púpozott evőkanál liszt
· 4 dl tej
· 1 kk őrölt szerecsen dió
· 1 kk fehérbors
· 1 kk őrölt kömény
· 1 kk só
· 1 kk ételízesítő
· 20-25 dkg reszelt sajt
Az ananászt megpucolom ,fás részeit eltávolítom és felszeletelem.
A csirkemellet felszeletelem, sózom, borsozom, majd lisztbe mártom, és kevés olajon elősütöm. Kivajazott tepsibe teszem szépen egymás mellé. Mindegyik tetejére 1-1 karika ananászt helyezek.
A besamelhez a vajat felforrósítom, majd beleteszem a lisztet, és kevés ideig keverem, majd felengedem a tejjel, beleteszek kis kávéskanálnyi szerecsendiót, hozzáadom a fehérborsot, a sót, az ételízesítőt, kevés őrölt köményt, és összeforralom, majd a végén belekeverem a reszelt sajt felét.
Ezt mártást rákanalazom az ananászkarikára, és a tetejét meghintem a maradék sajttal. Szép pirosra sütöm. Rizzsel tálalom nagyon finom.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!