10 dkg vaj
1 tojás
10 dkg fruktóz
kevés vaníliáscukor
1 pohár kefír
fél cs sütőpor
20 dkg liszt
1 doboz ananászkonzerv darabolva, lecsöpögtetve
Tortadara
a konzervananász leve
3 db tojás
3 ek cukor
A tészta hozzávalóit keverőtálban sorrendben: vaj, tojás, cukor, van. cukor, kefír, sütőporos liszt, ananász-összekeverem.
Nem teljesen folyós, piskótaszerű masszát sütőpapírral kibélelt , 24 cm-es átmérőjű jénai formába öntöm.
Közepes hőmérsékleten kb. 35 percig sül.
Mielőtt kiveszem a sűtőből, megszórom tortadarával, amely aztán ráolvad a tetejére.
Úgy gondoltam, kell hozzá egy kis "szaftosság", ezért ananász-sodót készítettem hozzá.
Az ananászlevet, 3 db tojást és a cukrot lassú tűzön, habverővel addig kevertem, amíg habos, krémszerű állaga lett.
A sütit ezzel öntöttem nyakon.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!