csirkemell: 2 db
fejes saláta: 1 db
tejszín: 1 dl
paradicsom: 3 db
torma: 1 szál
tojás: 4 db
ananászkarika: 8 db
fél narancs: 1 db
konyak: 0,4 dl
majonéz: fél tubus
só: ízlés szerint
bors. ízlés szerint
A csirkemellek előző húslevesből maradt meg. Leszedjük a bőrét, és a csontot eltávolítjuk.
Közben megmossuk a salátát.
A majonézhez adjuk a narancs levét, a konyakot, a reszelt tormát, és 2 db összetört paradicsomot, a tejszínt.
Megsózzuk, borsozzuk és jól összekeverjük, majd lehűtjük.
Ha a csirkemell puha, lebőrözzük, kicsontozzuk, és apróra vágjuk.
A salátát leveleire szedjük és tálon elrendezzük.
A csirkehúst ráhalmozzuk és leöntjük majonézzel.
A keményre főzött tojásokat és a maradék paradicsomot karikára vágjuk.
Az ananászt lecsepegtetjük.
Ezzel díszítjük a salátát. Lehűtve tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!