Hozzávalók: A tésztához: 45 dkg finomliszt 10 dkg cukor 2,5 dkg élesztő 2 dl tej 3 tojásfehérje 1 evőkanál olaj
Töltelékhez:
10 dkg vaj 2 evőkanál kakaó 12,5 dkg cukor 1 csomag csokoládés pudingpor (főzhető) 2,5 dl tej A kenéshez: 1 tojássárgája Először a krémet készítjük el. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet és a többi hozzávalót. Folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle. Levesszük a tűzről, felhasználásig félretesszük, kihűtjük
Elkészítése:
A tésztához a lisztet dagasztótálba tesszük. A közepébe kis fészket képezünk ki. Beletesszük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és felöntjük a meglangyosított tejjel. Hagyjuk, hogy az élesztő 15 perc alatt felfusson. Hozzáadjuk a többi anyagot és jól kidagasztjuk. Két cipót formálunk belőle. Pihentetés nélkül 35 x 25 centis téglalapokká nyújtjuk őket. Mindkettőt megkenjük a csokis krémmel. Külön-külön rolád szerűen feltekerjük őket, majd összefonjuk (csavarjuk) a két roládot. A tésztát kivajazott, kilisztezett kenyérformába helyezzük. Meleg helyen fél órát kelesztjük. Lekenjük a felvert tojás sárgával, végül 200 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!