Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Gyümölcs étel receptek » Anyák napi epertorta

felvitel dátuma: 2011-05-11 00:51:00       mai nézettség: 2       nézettség: 9706
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 800 g eper
  • 1,5 tasak (15 g) instant zselatin
  • 1,5-2 dl édeskés vermut
  • 15-18 db babapiskóta
  • 500 g tehéntúró
  • 150 g  + 1 ek porcukor
  • 1 citrom
  • 5 dl tejszín
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 1 tasak piros tortabevonó zselé
Előkészületi idő: 15 perc


Elkészítés:
  1. Az eper 1/3 részét (a legszebb szemeket) félretesszük a díszítéshez, a többit megmossuk, lecsepegtetjük, szárukat kitörjük, az eperszemek nagyságától függően félbe-, negyedbe vágjuk. A zselatint a csomagoláson olvasható javaslat szerint felpuhítjuk.
  2. A vermutot mélytányérba öntjük, beleforgatjuk a babapiskótákat, és egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljára fektetjük - némelyiket eltörjük, hogy "hézagmentesen" kitölthessük a formát.
  3. A túrót szitán áttörjük, hogy minél finomabb krémet kapjunk, hozzászitálunk 150 g porcukrot, belereszeljük a forró, folyó víz alatt megsikált citrom héját, és hozzászűrjük a citrom kinyomott levét. A tejszínt (én Hulalát használtam) kemény habbá verjük a vaníliás cukorral. A zselatint felolvasztjuk, gyors mozdulatokkal a túrókrémhez keverjük, végül kanalanként hozzáadjuk a tejszínhabot.
  4.  A krém felét a babapiskóták tetejére simítjuk, belenyomkodjuk az eperdarabokat, bevonjuk a maradék krémmel, fóliával betakarjuk, és 5 órára a hűtőbe tesszük (még jobb, ha előző este elkészítjük).
  5. Tálalás előtt legalább 1 órával megmossuk, megtörölgetjük és megtisztítjuk a félretett eperszemeket. Kettőt vékony gerezdekre, a többit vékony karikákra végjuk, és csinosan megdíszítjük velük a torta tetejét.
  6. A tasakon olvasható utasítás szerint, 1 ek. porcukorral elkészítjük a tortazselét, kanalanként a torta tetejére öntjük, és dermedésig, legalább fél órát hidegre tesszük.. Tálaláskor meglazítjuk a formán a kapcsot, késsel körbevágjuk-lazítjuk (hogy szépen elváljon a forma oldalától), lehúzzuk a tortagyűrűt, és két sütőlapát segítségével kerek tálra csúsztatjuk (én rajta szoktam hagyni a tortaforma alján).

ForrásLajos Mari (Nők Lapja)

Szakács: Hani


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Szakács Tiborné 2011 május 17

Az Anyák napi eper torta nagyon jól néz ki és biztos finom is.

10/10 Szalai László 2011 május 17

Megcsináltuk a tortát és nagyon mutatós, és nagyon finom. Köszönjük szépen.

0/10 Hani 2011 május 17

Köszönöm szépen, örülök, hogy ízlett!

0/10 Márta 2011 május 17

Ez az epres torta nagyon finom lehet, Az epre minden formájában nagyon szeretem, csak sajnos, nálunk még csak most virágzik

0/10 Hani 2011 május 18

Nálunk is most kezd el érni. Ajándékba kaptam 2 kg-ot, így ezt a tortát nem lehetett kihagyni :-)

0/10 szatmári jánosné 2011 június 09

Egy igazi anyáknapi torta!

0/10 Hani 2011 szeptember 22

Köszönöm!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.