Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Húsvéti ételek receptek » Anyukám ünnepi keksztortája

felvitel dátuma: 2011-04-26 20:36:28       mai nézettség: 1       nézettség: 6332
részletes recept
Hozzávalók 8 személyre:
  • 50 dkg háztartási keksz
  • 2 db csokoládés pudingpor
  • 2 ek kakaópor
  • 1l tej
  • 12 ek cukor
  • 1 rumaroma
  • 5 dkg vaj
  • kb. fél liter feketekávé (nem kell erős)
  • 1 tejszíhabpor
  • díszítéshez gyümölcs, vagy csokireszelék, csokiöntet, bármi, amit szeretnek
Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

Előre szólok, hogy az elkészítése kicsit babrás, de megéri a munkát, mert nagyon finom, s mivel úgyis legalább egy éjszakát hűtőben kell állnia, akár jó előre elkészíthető.
Kezdjük azzal, hogy kivajazunk egy 20 cm-es kombitálat.
Utána a feketekávét főzzük le, tálba tesszük, elkeverjük 3 ek. cukorral, a rumaroma felével és lefedve félretesszük. Ajánlatos melegen tartani, mert ebben fogjuk megáztatni a kekszet, és könnyebben ázik, ha a kávé meleg.
Ezután a két pudingporból a maradék cukorral, a 2 ek kakaóporral és 8 dl tejjel sűrű pudingot főzünk. Elkeverjük a maradék vajjal és a rumaroma másik felével.
Ettől kezdve igyekszünk gyorsan dolgozni. A kekszből egy jó maréknyit beleteszünk a feketekávéba, megáztatjuk benne, hogy puha legyen, de ne ázzon szét. Inkább nyomkodjuk ki kissé, hogy ne legyen nagyon nedves. Terítsük be vele a kombitál alját és a falát is burkoljuk be, de először csak egy sor kekszet állítsunk benne a falához körben, nehogy beomoljon.
Kenjük meg kb 2 cm vastagon a pudinggal, majd fedjük be egy réteg áztatott keksszel.
Ezután folytassuk a rétegezést, amíg a tál meg nem telik, de a tetejére keksz kerüljön. Ki fogjuk borítani, ezért ez lesz a torta alja.
Fedjük le a tálat, legalább alufóliával és tegyük hűtőbe min. 12 órára, de legjobb, ha 24 óra múlva bontjuk fül.
Ekkor finoman vágjuk körbe késsel, hogy ellazuljon az edény falától, tegyünk a tetejére tortatálat és fordítsuk föl. Szépen ki fog csúszni a tálra.
A habporból 1,5 dl tejjel verjünk kemény habot, kenjük be vele a tortát és tetszés szerint díszítsük.
Nagyon finom, a mi családunk egyik kedvence.

Szakács: Zsuzsa


Film link: www.amcrajongok.5mp.eu

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Gabi 2011 május 06

Tényleg nagyon finom és olyan egyedi ezzel a díszítéssel! Azt hiszem, nálunk is kedvenc lesz!

10/10 Gabi 2011 május 06

Tényleg nagyon finom és olyan egyedi ezzel a díszítéssel! Azt hiszem, nálunk is kedvenc lesz!

0/10 Zsóka 2011 május 19

Zsuzsa!Könnyebb kiborítani,ha a tányérra egy fóliát terítesz(nem alu) és avval borítod ki,aztán könnyedén leemeled a tortáról!

10/10 Zsuzsa 2011 június 17

Zsóka, ez nagyon jó ötlet, ki fogom próbálni! Köszi!

10/10 B. Kata 2012 november 16

De jól néz ki!

10/10 Pircsi 2012 november 16

Nekem is nagyon tetszik!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.