Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Uzsonnára ajánlott ételek receptek » Arany galuska vanília sodóval

felvitel dátuma: 2015-02-28 21:28:59       mai nézettség: 1       nézettség: 4524
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:

Hozzávalók a tésztához:

  • 80 dkg liszt
  • 4 tojássárgája
  • 8 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 4,5  dl tej
  • 4 dkg élesztő
  • csipetnyi

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 15 dkg darált dió
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • reszelt citromhéj
  • olaj

Hozzávalók a vaníliasodóhoz:

  • 12  dkg cukor
  • 1 l tej
  • 4 tojássárgája
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál vanília kivonat
Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

Elkészítés menete:

1,5 dl tejet langyosíts meg, keverj bele csipetnyi cukrot, és morzsold bele az élesztőt. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a felfuttatott élesztőt, a tojás sárgákat, a maradék cukrot és a csipetnyi sót. Kezdd el tésztát összedolgozni, és ha nagyjából összeállt, add hozzá a felolvasztott vajat is. Addig gyúrd, míg elválik az edény falától. Ekkor hintsd meg liszttel a tetejét, fedd le a tálat egy tiszta konyharuhával, és keleszd duplájára a tésztát.

Lisztezett deszkán nyújtsd kétujjnyi vastagra a megkelt tésztát, és olvasztott olajba mártott pohárral szaggasd ki belőle kisebb pogácsaformákat. Egy kivajazott jénai tálba fektesd bele az első sort, és kend meg a tetejét kevés olajjal. A diót a cukorral és a reszelt citromhéjjal keverd össze, és szórd meg vele a tészta tetejét. Folytasd a rétegezést egészen addig, míg el nem fogynak az alapanyagok. Ha elkészültél, gyújtsd be a sütőt, és amíg 180 fokra felmelegszik, hagyd tovább kelni a tésztát. Utána nagyjából fél órán keresztül süsd.

Amíg sül, készítsd el a vaníliasodót. Ehhez válaszd ketté a tojásokat, és a sárgákat a cukorral keverd habosra. Add hozzá a lisztet, keverd csomómentesre, végül a vanília kivonatot is adagold hozzá. Tedd fel főni, és állandó kevergetés mellett öntsd bele a tejet is. Lassú tűzön főzd krémesre, és ha kész az aranygaluska, tálaláskor locsold meg vele a tetejét.

Nagyon finom étvágyat

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.