Isteni finom.
Hozzávalók: 90 dkg. liszt,
4 evőkanál kristálycukor, 5 dkg. Élesztő, 20 dkg. ráma 0,5 l. tej, 2 tojás, só, 50 dkg. dió, 10 dkg cukor, egy maréknyi mazsola,vaj a kikenéshez
Elkészítése:
A lisztet 3 evőkanál kristálycukorral és a csipetnyi sóval kikeverjük. Közben 10 dkg. margarint felolvasztunk, majd belekeverjük a lisztbe. Az élesztőt két nagy bögrényi cukrozott, meleg tejben felfuttatjuk, majd a liszt közepébe vájt mélyedésbe öntjük. Ugyanígy teszünk a két egész tojással is. Jól kidagasztjuk, Fél óráig kelesztjük.
A megkelt tésztát kb. 1,5-2 cm. vastagságúra nyújtjuk, majd kisméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Vajjal-liszttel kikent lábasba rakunk egy rétegnyi tésztát, majd folyékonyra olvasztott margarinnal meglocsoljuk, kristálycukorral és darált dióval megszórjuk, majd jöhet a következő tészta réteg.
Közepesen forró sütőben (kb. 160-170 fokon) háromnegyed óráig arany barnára sütjük.
Vanília pudinggal nyakon öntve tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!