liszt 0,50, élesztő 0,02, tej 2 dl., cukor 0,20, darált dió 0,20, tojás 4, mazsola 0,05 (beáztatva) olaj 0,1 margarin 0,15, van.cukor 1 cs., só egy csipet.
Kevés cukorral langyos tejbe tesszük az élesztőt, míg kel, a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk. Összekeverjük a 4 tojás sárgájával, 1 ek.cukorral, van.cukorral, sóval. A tojás fehérjét habbá verjük, majd óvatosan összekeverjük. Kizsírozunk egy kerek tálat, kanalanként megmártjuk a kelt tétsztát olajban, majd cukros darált dióban. minden sor között egy adag mazsolát szórunk. Még egyszer hagyjuk kelni, majd 25 percig sütjük 180 C-on. Vaniliasodóval és borsodóval tálaljuk.
Borsodó: forralt bort készítünk (2 dl.), majd 1 tojás sárgáját elkeverünk 1 kk. liszttel, a langyosra hűlt forralt borral elkeverjük, majd együtt újra melegítjük. Ha a tojás fehérjét felverjük, hozzá keverve borhabot kapunk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!