Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Tészta étel recept » Aranygaluska

felvitel dátuma: 2012-11-21 08:11:45       mai nézettség: 1       nézettség: 4187
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

liszt 0,50, élesztő 0,02, tej 2 dl., cukor 0,20, darált dió 0,20, tojás 4, mazsola 0,05 (beáztatva) olaj 0,1 margarin 0,15,  van.cukor 1 cs., egy csipet.

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

Kevés cukorral langyos tejbe tesszük az élesztőt, míg kel, a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk. Összekeverjük a 4 tojás sárgájával,  1 ek.cukorral, van.cukorral, sóval. A tojás fehérjét habbá verjük, majd óvatosan összekeverjük. Kizsírozunk egy kerek tálat, kanalanként megmártjuk  a kelt tétsztát olajban, majd cukros darált dióban. minden sor között egy adag mazsolát szórunk. Még egyszer hagyjuk kelni, majd 25 percig sütjük 180 C-on. Vaniliasodóval és borsodóval tálaljuk.

Borsodó: forralt bort készítünk (2 dl.), majd 1 tojás sárgáját elkeverünk 1 kk. liszttel, a langyosra hűlt forralt borral elkeverjük, majd együtt újra melegítjük. Ha a tojás fehérjét felverjük, hozzá keverve borhabot kapunk

Szakács: zsacsilla


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.