2 db tojás sárgája 70 dk liszt (fele BL 55-ös, a másik fele rétesliszt) 1 csomag élesztő 4 dl cukros tej langyosítva csipet só Darált cukrozott, fahéjjas dió 1,5 l tej 8 evőkanál cukor 2 db Oetker vanilia pudingpor 2 cs vaniliás cukor 20 dkg Rama, vagy vaj olvasztva
Hozzávalókat kenyérsütő 8-as programon összedolgoztatom, (90 perc) Majd nyújtodeszkán kb fél cm vastagságúra nyújtom és nagyon pici pogácsa kiszúróval kiszaggatom. Az olvasztott, de nem forró margarinban, vagy vajban megmártom és a cukrozott, fajéjjas dióban megforgatom. Az előzőleg kivajazott tortaformában egymás mellé helyezem. Ha kész egy sor teljesen, megszórom újra dióval és kezdem a következő sort, míg el nem fogynak a kiszaggatott pogácsák. A tetejét ismét megszórom dióval, lefóliázom és kb fél órát még kelesztem. Majd előmelegített sütőben 200 fokra beteszem,kb 20 percig és visszaveszem a hőfokot 180 fokra.Még 15 percig sütöm, és leveszem a fóliát és anélkül még 15 percig sütöm. Sodó: A tejből 4 dl-t kiveszek, a többit felteszem forralni. A 4 dl-ben elkeverem a pudingport, a 8 evőkanál cukrot. Ha felforr a tej, összeöntöm és állandó kevergetés mellet 1-2 buggyanásig forralom. Az aranygaluskát tányérra szedem és nyakon öntöm a sodóval. Nagyon fincsi! Jó étvágyat kívánok hozzá !
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!