Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Aranygaluska vanilia sodóval

felvitel dátuma: 2014-01-25 14:33:16       mai nézettség: 1       nézettség: 2804
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

2 db tojás sárgája                                                                      70 dk liszt (fele BL 55-ös, a másik fele rétesliszt)                  1 csomag élesztő                                                                       4 dl cukros tej langyosítva                                                          csipet                                                                                            Darált cukrozott, fahéjjas dió                                                                                                      1,5 l tej                                                                                           8 evőkanál cukor                                                                          2 db Oetker vanilia pudingpor                                                      2 cs vaniliás cukor                    20 dkg Rama, vagy vaj olvasztva       

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Hozzávalókat  kenyérsütő 8-as programon összedolgoztatom, (90 perc) Majd nyújtodeszkán kb fél cm vastagságúra nyújtom és nagyon pici pogácsa kiszúróval kiszaggatom. Az olvasztott, de nem forró margarinban, vagy vajban megmártom és a cukrozott, fajéjjas dióban megforgatom. Az előzőleg kivajazott tortaformában egymás mellé helyezem. Ha kész egy sor teljesen, megszórom újra dióval és kezdem a következő sort, míg el nem fogynak a kiszaggatott pogácsák. A tetejét ismét megszórom dióval, lefóliázom és kb fél órát még kelesztem. Majd előmelegített sütőben 200 fokra beteszem,kb 20 percig és visszaveszem a hőfokot 180 fokra.Még 15 percig sütöm, és leveszem a fóliát és anélkül még 15 percig sütöm.                                                                           Sodó: A tejből 4 dl-t kiveszek, a többit felteszem forralni. A 4 dl-ben elkeverem a pudingport, a 8 evőkanál cukrot. Ha felforr a tej, összeöntöm és állandó kevergetés mellet 1-2 buggyanásig forralom.   Az aranygaluskát tányérra szedem és nyakon öntöm a sodóval. Nagyon fincsi! étvágyat kívánok hozzá !     

Szakács: Etelka


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.