1 csésze árpagyöngy (250 ml- es űrtartalmú csésze)
2 csészényi forró víz
1 kiskanál tengeri só
1 közepes nagyságú burgonya
4 evőkanál olaj
4 evőkanál olaj, vagy zsír
1 közepes nagyságú hagyma
1- 2 db virsli
pirospaprika, vagy paprikakrém
Az árpagyöngyöt megmosom, az olajon kicsit sütöm, felöntöm a forró vízzel, beleteszem a megtisztított és apróra vágott burgonyát, megsózom, megkeverem, fedővel letakarom, lehúzom a lángot, és kevergetés nélkül főzöm 20 percig. Megkóstolom, ha az árpagyöngy megfőtt, akkor jó, ha nem, akkor csurrantok alá egy kis vizet, és főzöm 1- 2 percig.
Közben apróra vágom a hagymát, és a virslit. Az olajon, vagy zsíron, ki hogy szereti, megpirítom, hozzáteszek egy kis pirospaprikát, vagy paprikakrémet. Ezt rakom a kása tetejére tálaláskor.
Az árpa tartalmaz sok vitamint, pl. B1, B6, E. Rendszeres fogyasztása javítja a bélműködést.
Ez egy egyszerű étel, laktató. Illik hozzá a kefir, vagy sör. Jó étvágyat!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!