25 dkg zabpehely
5 dkg zabpehelyliszt
15 dkg nádcukor
3 dl tej
5 db tojás
1/2 rúd vanilia belseje kikaparva
5 dkg vörösáfonya
5 dkg mazsola
5 dkg aszalt sárgabarack apróra vágva
5 dkg aszalt szilva apróra vágva
1 db banán karikára vágva
1 csapott mokkáskanál sütőpor
3 dkg dió durvára vágva
3 dkg mandula szeletelve
csipet só
A tejet felforraljuk, és a zabpehelyre öntjük. Félretesszük, hogy a zabpehely felszívja a tejet. A tojássárgákat a nádcukorral habosra kavarjuk, beletesszük a megdúzzadt zabpelyhet és a gyümölcsöket. A tojásfehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk és a tojássárgás masszához adjuk a hab egy részét, meghintjük a zabpehelyliszt egy részével amiben elkevertük a sütőport, és óvatosan hogy a hab minél kevésbé törjön, összekeverjük. Azután ugyanígy a hab másik felét és a maradék lisztet is finoman elkeverjük.
A masszát egy vajjal kikent és belisztezett , magasfalu tepsibe öntjük, szépen elsimítjuk. A tetejére szórjuk a durvára vágott diót és a mandula lapocskákat.
Mehet a 180°C-os sütőbe, 30 percre!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!