főtt csirkemell: 20 dkg
burgonya: 20 dkg
mexikói keverék: 50 dkg
majonéz: 1 dl
tejszín: 2 dl
Olajos ringligyűrű: 5 dkg
kemény tojás: 6 db
zselatin: 2 dkg
Worcester szósz: pár csepp
Só: ízlés szerint
bors: ízlés szerint
A csirkemell előző húslevesből maradt meg.
Leszedjük a bőrét, és a csontot eltávolítjuk.
Külön- külön edényben, kevés sós vízben puhára pároljuk a megtisztított kockára vágott burgonyát, zöldségféléket.
Hagyjuk kihűlni, leszárítjuk a nedvességet egy papírkendőre téve.
Hozzákeverjük a kockára vágott csirkehúst.
A majonézt, tejfölt, pár csepp worcester szósszal összekeverjük.
Sózzuk, borsozzuk, összekeverjük az előbbivel.
A zselatint elkeverjük 2,5 dl hideg vízzel, olvadásig melegítjük, langyosra hűtjük.
Közben fóliával kibélelünk egy 2 l-es őzgerinc formát.
A zselatint elkeverjük a masszával, aminek felét a formába helyezzük.
A keményre főtt tojásokat sorba rakjuk.
A massza másik felével betakarjuk.
A kihajtott fóliát rásimítjuk,, 5 órára hidegre tesszük. Felszeletelve tálaljuk, ringligyűrűvel díszítjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!