50 dkg rizsliszt
1 cs. szalakáli
10 dkg vaj, vagy Liga
4 db tojás
1 citrom reszelt héja
1 cs. vaníliás cukor
15 dkg eritrit
Az összes hozzávalót összegyúrjuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap vékonyra nyújtjuk, és babapiskóta formával, kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, és előmelegített 175 fokos sütőben kb 10 perc alatt készre sütjük.
Ne ijesszen meg senkit a szag, ami sütés közben keletkezik, a szalalkáli jellegzetes szagát érezhetjük, ami a kész süteményben nem érezhető.
Aki úgy gondolja, használhat helyette akár szódabikarbónát is.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!