könyü
3 tojás
18 dkg liszt
15 ek cukor
6 ek víz
1 kk szódabikarbona
Krém:
1 cs eperpudingpor
1 cs csokipudingpor
6 dl tej
4 ek cukor
1 cs babapiskóta (+ tej az áztatáshoz)
baracklekvár
4 dl hulala tejszín
Csokimáz:
5 dkg vaj
2 ek kakaópor
5 ek porcukor
3 ek forróvíz
A tojássárgáját a vízzel és a cukorral habosra kikavarom. Kemény habnak felverem a tojásfehérjét. A liszthez hozzákeverem a szódabikarbónát. A tojássárgához apránként hozzáadom a lisztet és a tojásfehérje habot.
Kizsírozott, lisztezett tortaformába közepes hőmérsékleten kisütöm.
Közben elkészítem a krémet.
A pudingokat megfőzöm 3-3 dl tejben. Hagyom kihűlni. A tejszínt felverem kemény habnak. A díszítéshez veszek ki belőle egy keveset a többit pedig belekeverem a pudingokba.
A piskótát kettévágom. Megkenem az eperpudinggal és a lekvárral. Majd rásorakoztatom a kicsit tejben beáztatott babapiskótát. Erre rákenem a csokipudingot és ráhelyezem a piskótalapot.
Elkészítem a csokimázat: A hozzávalókat gőz fölött felolvasztom. Egy kicsit hagyom hűlni, majd ráöntöm a tortára és végül a félretett tejszínhabbal díszítem.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!