A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük a cukorral, majd ebbe belekeverjük a tojás sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet, 1 csipet sót. A sütőformát kivajazzuk! Az összekavart piskótaalapot beleterítjük, majd előmelegített sütőben megsütjük.
A megsült piskótát, kettévágjuk.
Közben, a használati utasítás szerint elkészítjük a pudingot. Rákenjük a szétvágott piskótára, és a felső piskótalapot ráborítjuk a töltelékre. A felső tortalap rányomásával a kifolyt pudingba oldalról belenyomkodjuk az előzőleg vízfürdő felett elkészített folyékony csokiba, majd csokis tortadíszbe mártott babapiskótákat. Szalaggal átkötjük. Ehhez a tortához 24 darab babapiskótára volt szükség.
A tetejére ráöntjük a megmaradt folyékony csokit, megdíszítjük a drazséval, és hűtőbe tesszük.
Keresztlányunk születésnapjára készült.